• Mobilmenu knap
  • Facebook ikon top
  • Youtube ikon top
  • E-mail ikon top
  • Telefon ikon top
  • Telefont ikon top mobilside

Møderne forår 2024

 

Lørdag den 9. marts kl. 10.00

 

De seneste 20-30 års kirkeliv har været præget af stor kreativitet og iderigdom. Et sandt væld af nye gudstjenesteformer er dukket op: spaghetti-gudstjeneste, meditationsgudstjenese, halloween-gudstjeneste, ligesom der udvikles nye kirkelige aktiviteter på kanten af gudstjeneste så som babysalmesang, demenssalmesang og pilgrimsvandring. Foredraget vil beskrive og kaste lys over dette væld af nye praksisformer: Hvad kendetegner dem? Hvorfor arbejder de lokale kirker på den måde? På den baggrund lægges op til en samtale om, hvordan dette udfolder sig lokalt, og hvordan det opleves hos jer. 

Lyder dette ikke spændende? Det er oplægget til lektor ved Aarhus Universitet Kirstine Helboes Johansens foredrag i Mariagerfjord Kirkehøjskole. 

Entré 50,- kr. 

 

===============================================================

 

Lørdag den 27. april 2024 er der kirkeudflugt

 

Der er så mange spændende kirker her i nærheden, for eksempel på Djursland. Tag med Marigerfjord Kirkehøjskole på en kirkeudflugt til Pindstrup Kirke (Peter Brandes), Bregnet Kirke (Arne Haugen Sørensen) og Knebel Kirke (Bjørn Nørgaard) for at se på moderne kirkeudsmykning. Alle tre kirker hører til de berømteste. Det er lektor emeritus Ole Bent Larsen, der vil lede turen og fortælle.

Vi mødes til formiddagskaffe i Hobro Kirkecenter kl. 9.30, og derefter afgår turen. Der vil blive arrangeret frokost undervejs for egen betaling, mens kirkehøjskolen selv medbringer eftermiddagskaffe.

Pris 100,- kr.

Tilmelding til anniengedal@hotmail.com

Alle er velkommen.

 

 

 

 

 

 

Det er fhv. lektor Hanne Christiansen, cand.mag. i historie, latin og oltidskundskab fra Ålborg, som fylder dagen ud. Hun har en utrolig viden om den kristne kirkes udvikling fra sin start til renæssancen. Hun fokuserer på billeder og alt, hvad der kan aflæses af disse. De er afhængige af den vekslende kristne dogmatik, dvs. forståelse af Jesus, Gud og Helligånd, af holdningen til billeder, og af de skismaer, der opstod inden for den kristne kirke og førte til splittelser i den ortodokse og den katolske gren. Hun har kaldt foredraget "De kristne kirker og deres ikonografi". 

Om eftermiddagen kl. 12.30 fortæller hun videre om kejser Konstantin den Store, som gjorde kristendommen til statsreligion i Romerriget og for alvor skubbede til kristendommens sejr som Europas religion.

Der betales 50,- kr. i entre.

 

 

 

 

Der er link til hjemmesiden her

Kirkehøjskole

 

Mariagerfjord Kirkehøjskole

Mariagerfjord Kirkehøjskole er en frivillig forening, som drives af tilskud fra provstiudvalget og fra kommunen (Folkeoplysningsloven) og ved hjælp af egenbetaling samt i et samarbejde med Folkeuniversitetet.

 

Generelt om møderne i kirkehøjskolen

Der er møde to lørdage i efteråret og to lørdage i foråret fra kl. 10 til 14 i Hobro Kirkecenter.

Programmet for de enkelte lørdage er faglige foredrag om formiddagen og mere vekslende programpunkter om eftermiddagen.

Prisen er 50,- kr. pr. gang, eller 175,- kr. for alle 4 gange

For mere information klik her

 

 

Tilmeld dig nyheder fra Hobro Kirke

* betyder påkrævet felt