• Facebook ikon top
  • Youtube ikon top
  • E-mail ikon top
  • Telefon ikon top
  • Telefont ikon top mobilside
  • Mobilmenu knap

Kapellet

Kapellet er bygget inde på Søndre Kirkegård. 

Skal du finde vej til kapellet er adressen Mariagervej 25, 9500 Hobro. Her er et link til Vejviser

På adressen Mariagervej 25 har kirkegården en P-plads til brug for besøgende.

I kapellet er der plads til 70 personer.

Begravelse eller bisættelse kan finde sted alle dage undtaget søndag, juledag, påskedag, pinsedag og langfredag. Urnenedsættelse kan finde sted mandag til fredag inden for normal arbejdstid. I særlige tilfælde kan nedsættelse finde sted lørdag efter aftale.

Kontaktoplysninger til kirkegårdskontoret er her

 

Nyt orgel i Hobro Kapel

Nye toner på Hobro Kirkegård

 

Orglet i kapellet på Sdr. Kirkegård i Hobro spillede sin sidste salme i 2015 og blev erklæret kassabelt i november 2015.

I den periode, hvor orglet ikke kunne bruges, har vi benyttet os af et elorgel, som dog ikke kunne levere kvalitet og klang, så højtideligheden i kapellet kan blive den helt rigtige afsked.   

Siden kassationen er der blevet arbejdet ihærdigt på at finde og købe et nyt orgel, og det blev bestilt ved orgelbygger Bruno Christensen i 2016.

Med økonomi og grønne tanker in mente, er det nye orgel både nyt og brugt, idet piberne fra det gamle orgel genbruges tillige med orgelpiber fra en kirke i Vendsyssel. Klangen i det nye orgel bliver smuk, og kan fylde rummet på tilfredsstillende vis samtidig med, at prisen på orglet kun vil være ca halvdelen af, hvad et helt nyt orgel ville koste.

I forbindelse med indkøbet af nyt orgel blev det besluttet, at bæreevnen på gulvet skulle måles, idet det nye orgel vejer mere end det gamle, og der skulle jo nødig opstå problemer på grund af vægten.  En ingeniør konstaterede, at gulvet skulle forstærkes, og arbejdet med denne forstærkning er gået i gang d. 18. maj og vil vare nogle uger frem, hvorefter der skal lægges ny gulvbelægning, trækkes el og males.

Og de grønne tanker går videre til det gamle orgelhus, som har fundet et nyt hjem på Bymarksskolen.

Den 26. juni begynder Bruno Christensen installeringen af det nye orgel, et arbejde, som han beregner vil tage 2-3 uger. Selve intoneringen af orglet sker i efteråret.

Konsekvensen af dette nødvendige arbejde er, at kapellet tages ud af drift i byggeperioden. Der vil efter planen være nogle uger, hvor kapellet kan benyttes til bisættelser og begravelser, men det vil ikke være de mest optimale forhold, vi kan tilbyde.  

De bedste forhold findes i kirken, som altid danner en smuk ramme om højtideligheden.

Menighedsrådet beklager de ulemper, som arbejdet i kapellet medfører, men vi er overbeviste om, at alle har forståelse for dette, og at vi sammen kan glæde os til det nye orgel.

Indvielsen af det nye orgel vil finde sted til Allehelgens gudstjenesten d. 5. november. 

Men allerede lørdag den 23. september kl. 10.00 vil det være muligt at høre det nye orgel. 

 

Det nye orgel er ved at blive bygget

Det er en helt speciel opgave at opbygge et nyt orgel.

Lørdag den 23. september kl. 10.00 vil det være muligt at høre det nye orgel. 

Her er nogle billeder fra opbygningen: 

Tilmeld dig nyheder fra Hobro Kirke

* betyder påkrævet felt