Hobro Kirke søger en engageret sognepræst.

En stilling som sognepræst (kbf) er ledig.

Er du på udkig efter et spændende job som præst, hvor du arbejder sammen med to andre præster og en engageret medarbejderstab, så vil Hobro Kirke være det rigtige sted for dig.

Sognet har 10.576 indbyggere; heraf er 8.504 medlemmer af Folkekirken.

Hobro Kirke kan glæde sig over et kirkeliv med god tilslutning til
gudstjenester og andre kirkelige aktiviteter.

Som præst i Hobro Sogn kan du være med til at sætte dit præg på kirkelivets udvikling.

Er du derfor en engageret person, som er godt teologisk funderet og god til at formidle og være sig selv i arbejdet med andre mennesker, så vil du passe til vores ønsker om en præst, der dels tjener menigheden på bedste vis, dels er synlig og opsøgende i lokalsamfundet.

Desuden vil du komme til at indgå i et godt kollegialt samarbejde præsterne imellem.

Hobro Sogn er en del af Aarhus Stift og Hobro-Mariager Provsti. Det kollegiale fællesskab har en høj prioritet i provstiet, hvor der på tværs af sognene arrangeres workshops, foredrag og studieture.

Til sognets arbejde hører tjeneste ved byens arresthus.

Byen og boligen

Hobro ligger ved Mariager Fjord og har en flot natur lige uden for døren med vand og skov og de fritidsmuligheder, det tilbyder.

På en lille time kan du i bil nå Aalborg eller Aarhus. Der er tillige gode togforbindelser med afgange to gange i timen såvel nordpå som sydpå.

Præsteboligen på 228 m2 er opført i 1973, renoveret år 2010, og klargøres nu til vores nye præst. Huset har egen have og en rummelig embedsdel med egen indgang.

Det ligger i et børnevenligt kvarter med lukkede veje og gåafstand til børnehave, skole og indkøbscenter via et godt stisystem.

Hobro har en god dagplejeordning og vuggestuer i nærheden. Idrætsfaciliteter med bl.a. fodboldklub og svømmehal er også tæt på, og alt kan nås i løbet af kort tid.

Byen nyder et godt og aktivt foreningsliv for alle aldersgrupper.

En aktiv kirke

Kirken ligger centralt i byen med butikker som nærmeste naboer.

Lige ved siden af er også Hobro Kirkecenter, hvor mange mødes til sogneaftener, korarbejde, konfirmandundervisning, minikonfirmander, sorggrupper, spisning til familiegudstjenester, lørdagshøjskole, studiekredse, Højskoleforeningen m.m.
Her er også kordegnekontor og mødelokaler.

På grund af pladsmangel arbejder provstiet og menighedsrådet p.t. med at skaffe mere plads til aktiviteterne.

Vi arbejder på at skaffe flere frivillige til at give et nap med, da der er ideer til nye initiativer.

Vi satser desuden på at få ansat en deltids kirke-og kulturmedarbejder i løbet af 2017.

Der foregår et stort korarbejde ved kirken, et arbejde, som omfatter såvel børnekor som voksenkor. Der er korskole, og de to organister er dybt engagerede i korarbejdet.

Den første lørdag i måneden er der gratis og velbesøgte koncerter i kirken om formiddagen.

Kirkebygningen blev indviet i okt. 1852, og den er arkitekt M.G. Bindesbølls eneste kirkeprojekt. Kirken blev restaureret i 1994 og fik da en flot udsmykning af loft i blåt mosaikmønster, et meget smukt kirkerum at være i og arbejde i.

Kirkegården ligger adskilt fra kirken og råder over et kapel, som danner rammen om ca. 100 kirkelige handlinger årligt.

Kirkegården er på tre hektar og ligger som en velholdt og fredfyldt oase i byen.

Ansatte ved Hobro Kirke

• 3 præster
  • 2 organister
  • 2 kirketjenere
  • 2 kordegne
  • 1 kirkegårdsleder
  • 1 kontorassistent
  • 7 kirkegårdsgartnere
  • En deltidsansat kirke- og kulturmedarbejder forventes ansat i 2017

lønindplacering

Stillingen er lønindplaceret i løngruppe 1, aftale af 9. november 2011 mellem Finansministeriet og Akademikerne om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken. Der ydes et rådighedstillæg med et afrundet grundbeløb pr. 31. marts 2012 på kr. 43.000 årligt.

Du er velkommen til at kontakte menighedsrådsformand

Bent Reuss Schmidt.

Tlf.: 20 29 53 08.

Mail: bentrs@gmail.com

Ansøgere skal sende deres ansøgning til

Kirkeministeriet

att.: Biskoppen over Aarhus Stift,

Dalgas Avenue 46,

8000 Aarhus C.

Mail: kmaar@km.dk,

Ansøgningsperioden er fra tirsdag den 17. oktober til mandag den 6. november 2017 kl. 15.00.