Kapellet

Kapellet er bygget inde på Søndre Kirkegård.

Skal du finde vej til kapellet er adressen Mariagervej 25, 9500 Hobro. Her er et link til Vejviser

På adressen Mariagervej 25 har kirkegården en P-plads til brug for besøgende.

I kapellet er der plads til 70 personer.

Begravelse eller bisættelse kan finde sted alle dage undtaget søndag, juledag, påskedag, pinsedag og langfredag. Urnenedsættelse kan finde sted mandag til fredag inden for normal arbejdstid. I særlige tilfælde kan nedsættelse finde sted lørdag efter aftale.

Kontaktoplysninger til kirkegårdskontoret er her

Nyt orgel i Hobro Kapel

I 1997 købte Hobro Menighedsråd et brugt Frederik Nielsen type-orgel i Tåning Kirke ved Skanderborg. Orglet, der var fra 1883, havde 4 velklingende stemmer på 1 manual.

I november 2015 kasseres orglet på grund af slitage.

Hobro Menighedsråd ønskede igen at finde et brugt instrument til Søndre Kapel, dog måtte det gerne kunne lidt mere end Frederik Nielsen orglet.

Ved hjælp af orgelbygger Peter Christensen og tidligere domorganist i Haderslev, Svend Prip, blev der fundet en løsning, hvor stemmerne fra Frederik Nielsen orglet, samt andre genbrugsstemmer fra andre kirker, kunne indgå. (Se nedenfor). Det nye orgel er bygget af orgelbyggerfirmaet Bruno Christensen og Sønner fra Terkelsbøl.

Det er samme firma, som står bag det fine instrument, der er i Hobro Kirke.

Den 23. september 2017 blev orgelet indviet.

Orgel indeholder følgende 8 stemmer, fordelt på 2 manualer og pedal:

Manual 1 (C – g3)
1. Principal 8´
C- H er fælles med Gedakt 8´, fra c er det piber fra et gammelt Frobenius-orgel fra Ildved Kirke
2. Oktav 4´
Piberne er fra Søndre Kapels Frederik Nielsen orgel. Fra cs3 - g3 er det nye piber
3. Oktav 2´
Piberne er fra et gammelt Marcussen orgel fra Ørritslev Kirke
4. Spidsquint 1 1/3´
Piberne er fra et gammelt Bruno Christensen orgel fra Tirslund Kirke. På c1 repeterer stemmen til 2 2/3 Manual 2 (C – g3)
5. Gedakt 8´
Piberne er fra Søndre Kapels Frederik Nielsen orgel. Fra cs3 – g3 er det nye piber
6. Fugara 8´
7. Fløjte 4´
Piberne er fra Søndre Kapels Frederik Nielsen orgel. Fra fis2 – g3 er det nye piber Pedal (C – f1)
8. Subbas 16´
Piberne er fra et gammelt Bruno Christensen orgel fra Hørning Kirke Koblinger: I+II, I+II 16´, P+I, P+II. Desuden er vindladen og blæserkassen genbrug fra Bindslev Kirke.

Billeder fra arbejdet med at bygge det nye orgel

Det er en helt speciel opgave at opbygge et nyt orgel.

Her er nogle billeder fra opbygningen: