Kirkehøjskole

Mariagerfjord Kirkehøjskole

Mariagerfjord Kirkehøjskole er en frivillig forening, som drives af tilskud fra provstiudvalget og fra kommunen (Folkeoplysningsloven) og ved hjælp af egenbetaling samt i et samarbejde med Folkeuniversitetet.

Generelt om møderne i kirkehøjskolen

Der er møde to lørdage i efteråret og to lørdage i foråret fra kl. 10 til 14 i Hobro Kirkecenter.

Programmet for de enkelte lørdage er faglige foredrag om formiddagen og mere vekslende programpunkter om eftermiddagen.

Prisen er 50,- kr. pr. gang, eller 175,- kr. for alle 4 gange.

Møderne i efteråret 2020

Mødedatoerne er følgende:

Lørdag den 26. september -

Pga. nye covid retningslinjer er mødet den 26. september 2020 - AFLYST

kl. 10.00 kommer museumsinspektør Jens-Christian Hansen fra Hjørring og fortæller om,
hvad som gjorde unge mennesker til nazister i 30’erne. ”Fascineret af nazismen – fra
Frikorps Danmark til landsforræderi” har han kaldt sit foredrag.

Kl. 12.30 fortæller Jenny Lyngaa lokalhistorier fra besættelsestiden, bl.a. om mindekorset i Tobberup.

Lørdag den 21. november

kl. 10.00 kommer lektor Annette Lassen fra Københavns Universitet og fortæller om
”Islændingesagaernes verden”. Den islandske sagalitteratur er en enestående del af nordisk
kulturarv. Der er tale om stærke fortællinger om livet blandt frie islandskske bønder
i den sene vikingetid.

Kl. 12.30 Om eftermiddagen vil lektor Ole Bent Larsen læse et afsnit af ”Njals saga” og
vise den parallelle filmatisering fra en islandsk tv-serie af sagaen, som imidlertid
aldrig er blevet fuldført.

Mariagerfjord kirkehøjskole har egen hjemmeside, hvor der er flere detaljer samt kontaktoplysninger til bestyrelsen.

Der er link til hjemmesiden her