Kirkens ydre

Bindesbølls frie brug af sine idéer viser sig i den måde, hvorpå kirken er opbygget. Tårnet er utraditionelt placeret over koret i østenden af kirken, hvorved den præsenterer sig bedst, set fra byens hovedgade. Tinderne på tårnet, vestenden af skibet og karnapperne mod nord og syd giver associationer i retning af en ridderborg. Karnapperne fungerer i konstruktionen som "stræbepiller", der skal tage det ekstra tryk fra taget, der fremkommer, fordi hvælvingen i kirken går højt op i tagrummet.

Murene er karakteristiske ved deres vekslen mellem røde og gule murstensbånd samt ved trappefrisen, der går igen inde i kirken og dermed binder det indre og det ydre sammen. Mod vest over hoveddøren er en udsmykning bestående af et ligearmet kors og to Davidsstjerner. I hjørnet ved tårnet på nordsiden findes et trappetårn med indgang både udefra og fra koret. På nordsiden af kirken er tilbygget et sakristi.

I tårnet hænger to klokker. Den ældste, den mindste, har hverken årstal eller støbemærke. Den menes at være fra det 15. århundrede. Den største klokke er blevet omstøbt og gjort større to gange, sidst i 1917. Ringningen med klokkerne foregår nu automatisk. Uret og klokkerne styres elektronisk.

I efteråret 2015 blev kirkens tre urskiver nedtaget for, at blive genopfrisket.

Romertalene på skiverne var flere steder meget utydelig og malingen i urskivens inderste cirkel var falmet.

Ved genopfriskningen blev romertallene fornyet med nyt bladguld og det samme skete med urviserne.

Den blå farve der er brugt i urskivens inderste kreds, er den farve de havde dengang kirken blev bygget..

Lørdag den 23. januar 2016 fik vi de renoverede urskiver tilbage på deres plads.