Kapellet

Kapellet er bygget inde på Søndre Kirkegård.

Skal du finde vej til kapellet er adressen Mariagervej 25, 9500 Hobro. Her er et link til Vejviser

På adressen Mariagervej 25 har kirkegården en P-plads til brug for besøgende.

I kapellet er der plads til 70 personer.

Begravelse eller bisættelse kan finde sted alle dage undtaget søndag, juledag, påskedag, pinsedag og langfredag. Urnenedsættelse kan finde sted mandag til fredag inden for normal arbejdstid. I særlige tilfælde kan nedsættelse finde sted lørdag efter aftale.

Kontaktoplysninger til kirkegårdskontoret er her

Nyt orgel i Hobro Kapel

Nye toner på Hobro Kirkegård

Orglet i kapellet på Sdr. Kirkegård i Hobro spillede sin sidste salme i 2015 og blev erklæret kassabelt i november 2015.

I den periode, hvor orglet ikke kunne bruges, har vi benyttet os af et elorgel som dog ikke leverer den kvalitet og klang, som vi gerne vil kunne yde, så højtideligheden i kapellet kan blive den helt rigtige afsked.

Der er siden kassationen blevet arbejdet ihærdigt på at finde og købe et nyt orgel og det blev bestilt ved orgelbygger Bruno Christensen i 2016.

Med økonomi og grønne tanker in mente, er det nye orgel både nyt og brugt, idet piberne fra det gamle orgel genbruges tilligemed piber fra et orgel fra en kirke i Vendsyssel. Klangen i det nye orgel bliver dejlig og kan fylde rummet på tilfredsstillende vis tilligemed at prisen på orglet kun vil være ca halvdelen af hvad et helt nyt orgel ville koste.

I forbindelse med indkøbet af nyt orgel blev det besluttet at bæreevnen på gulvet skulle måles, idet det nye orgel vejer mere end det gamle og der skulle jo nødig opstå problemer på grund af vægten.  Det blev af ingeniøren konstateret, at gulvet skulle forstærkes og arbejdet med denne forstærkning er gået i gang d. 18. maj og vil vare nogle uger frem, hvorefter der skal lægges ny gulvbelægning, trækkes el og males.

Og de grønne tanker går videre til det gamle orgelhus som har fundet et nyt hjem på Bymarksskolen.

Den 26. juni begynder Bruno Christensen installeringen af det nye orgel, et arbejde, som han beregner en 2-3 uger til. Selve intoneringen af orglet sker i efteråret.

Konsekvensen af dette nødvendige arbejde er, at kapellet tages ud af drift i byggeperioden. Der vil efter planen være nogle uger, hvor kapellet kan benyttes til bisættelser og begravelser, men det vil ikke være de mest optimale forhold, vi kan tilbyde.

De bedste forhold kan tilbydes i kirken, som altid vil danne en smuk ramme om højtideligheden.

Menighedsrådet beklager de ulemper, som arbejdet i kapellet medfører, men vi er overbeviste om, at alle har forståelse for dette og sammen med os kan glæde sig til det nye orgel.

Indvielsen af det nye orgel vil finde sted til Allehelgen gudstjenesten d. 5. november