Navngivning

Skal barnet navngives uden dåb, skal navngivningen anmeldes til kordegnekontoret senest 6 måneder efter barnets fødsel, enten digitalt eller på papirblanket. Læs mere på www.personregistrering.dk

Hvis man er i tvivl, kan det være en god idé at undersøge om det fornavn, man har valgt, er et godkendt fornavn. Det kan man gøre her. På samme hjemmeside findes en oversigt over frie efternavne.

Ønsker man et ikke-godkendt navn til barnet, er det en god idé at komme med en begrundelse for det ønskede navn. Det kunne for eksempel være, at navnet stammer fra en anden kultur, er en sammenskrivning af flere navne, eller stammer fra en fjern slægtning. Hvis det er muligt, er det en god idé at skaffe dokumentation for navnet. Nogle nye navne kan kirkekontoret godkende umiddelbart, i andre tilfælde kræver loven, at Statsforvaltningen skal godkende dem.