Sorggruppe

Vi kan ikke gå gennem livet uden at miste en af vore kære – det gør ondt, og det skal gøre ondt, for vi har jo mistet noget i vort liv, der betyder noget for os.

Vi vil gerne skabe et rum i Hobro Kirke, hvor der er plads til denne sorg og denne kærlighed – ikke bare på selve begravelsesdagen, men også derefter. Et rum, hvor vi kan få lov til at dele vores sorg, bekymringer og problemer med andre – og hvor vi i samtale med andre hjælper hinanden til at se et lys for enden af tunnelen, at der også er et liv til os, der blev efterladt.

Sorggruppen er for alle voksne, der har mistet et menneske, der står dem nær – og man kan deltage uanset bopæl eller tro.

Sorggruppen ledes af sognepræst Kim Legarth sammen med frivllige fra sognet.

Vores gruppe er en selvhjælpsgruppe – der er ikke tilknyttet en terapeut til gruppens møder, og der bliver ikke givet anden terapi end den, en god samtale med ligesindede, giver.

Vi tilbyder hold om torsdagen (15.30-17.00) i ulige uger. Vi mødes i Kirkecenteret i Hobro, Søndergade 3.

Opstart
Der starter et nyt eftermiddagshold torsdag den 17. august og der vil være ni møder frem til og med den 7. december. Man bør bestræbe sig på at deltage i alle møderne.

- en af disse:

Sognepræst Kim Legarth Tlf  98 51 05 23 - sorggruppe@hobrokirke.dk
Margit Jensen , Tlf. 20266961
Jane Staack, Tlf. 21228134

Hvem kan deltage
Sorggruppen er for alle voksne, der har mistet et nært menneske ved dødsfald, og alle er velkommen uanset trosretning, ikke troende, hudfarve samt bopæl eller hvad man ellers kan finde på af "kategorier".

Tilbuddet er gratis, dog der betales 10 kroner pr. gang til kaffe/kage/frugt

Mødernes form
Gruppen ledes hver gang af initiativtagerne, der håber på at andre vil tage over hen ad vejen.

Hvert møde begynder med en lille tekst/digt/billede, som man vil kunne bruge som udgangspunkt for en samtale.

Derefter tager vi en runde, hvor vi hver især fortæller, hvad der netop i dag ligger os på hjertet. Nogle har måske meget på hjertet den dag – andre lidt – men det er vigtigt, at alle kan komme til orde på en eller anden måde.

”Vi henter ikke nødvendigvis gode råd fra hinanden – hvis man ønsker det, så kan man sikkert godt få det. Det er vigtigere, at man får fortalt om sit problem – og hvem ved, måske lige får løftet blikket og set, at man faktisk ikke er alene. Der er andre, der oplever det samme, som jeg gør” siger Kim Legarth.

Hvert møde slutter med enten, at der spilles et stykke musik eller også, at der synges en salme.

Der er naturligvis tavshedspligt ved møderne. Hvad der bliver sagt i lokalet bliver imellem os. Møderne bygger på tillid – det er jo ikke ligegyldigheder vi sidder og snakker om.